Layer 1
Sauna Ridderrode is geïnspireerd door legendes uit alle windstreken Verscholen in de bosrijke duinen, tegenover de ruïne van kasteel Brederode

Spa

Luxe spa in een wereld vol verhalen: naast de ruïne van kasteel Brederode

Ontspannen spa beleving in de bosrijke duinen

Geniet van een heerlijke dag in onze spa Ridderrode. Gelegen in de bosrijke duinen van Santpoort-Zuid, naast de ruïne van kasteel Brederode op korte afstand van Haarlem. Bij ons vindt u een spa-beleving die lichaam en geest verfrissen en vervolgens weer perfect in balans brengen. Ervaar de heerlijke behandelingen, op een dag waarop er even helemaal niets moet. Ontdek onze arrangementen, de luxe spa-faciliteiten en de speciale behandelingen die er beschikbaar zijn.

De ruimte, de faciliteiten, onze behandelingen en alles voor de rest van uw ervaring in onze spa: het is allemaal ontworpen met absolute rust in het achterhoofd. Zodra u bij ons binnenstapt laat u alle dagelijkse sleur en stress moeiteloos achter. Geniet van onze spa bij Ridderrode, om u even niet meer druk te maken om alledaagse zorgen. Dit is wat u verdient, bijvoorbeeld met uw partner of vriendinnen.

Reserveer uw tickets voor onze spa

Een geweldige spa-beleving

Met maar liefst 8 verschillende sauna’s valt er heel veel te ontdekken. Kies voor verkwikking in de citroensauna, kom ultiem tot rust in de stiltesauna of geniet van de wereld die aan u voorbijtrekt in de panoramasauna. In iedere sauna is altijd voldoende ruimte, zodat u geniet van een heerlijk ontspannen dag bij ons in de spa.

Boek aanvullend bijvoorbeeld onze spa- en massagebehandelingen. Laat bijvoorbeeld pijntjes, kramp of vermoeidheid behandelen met een stevige sportmassage. Of ontdek onze Hot Stone-massage, waarbij verwarmde basaltstenen en heilzame oliën ervoor zorgen dat de stress die u ervaart als vanzelf lijkt te vervliegen. Natuurlijk zijn er ook ontspanningsmassages beschikbaar, net als speciale arrangementen.

Bij ons in de spa zijn de behandelingen speciaal ontworpen om stress te verminderen. Geniet van een fijn moment voor uzelf, waarbij u even nergens aan hoeft te denken. Onze medewerkers vertellen u graag meer over de diverse spa-behandelingen. Geniet met elkaar van de ultieme ontspanning, om de spreekwoordelijke batterij weer op te laden. 

Heerlijke arrangementen in de spa

Verrijk de massagebehandeling tot een compleet arrangementen, om u letterlijk en figuurlijk in de watten te laten leggen. Ontdek bijvoorbeeld de seizoensarrangementen, die we regelmatig wisselen. Geniet ieder seizoen van een passend arrangementen. Tip: de arrangementen bij ons in de spa zijn ook heel geschikt om cadeau te geven.

De massage-arrangementen bieden we jaarrond aan. Combineer een massage met een ontspannen lunch, een gezonde smoothie of andere extra’s. Wij zorgen ervoor dat u bij ons in de spa geniet van een heerlijke ervaring. 

Sauna’s, baden en een ijskoude iglo

Het hart van onze spa Ridderrode bestaat uit maar liefst 8 verschillende sauna’s. Geniet bijvoorbeeld van een verfrissende citroensauna, de stiltesauna en de panoramasauna waarin de wereld rustig aan u voorbijtrekt.

Ontdek ook onze half verzonken Maa Sauna, de infraroodsauna en het Caldarium. Dat laatste is Latijn voor ‘warmtekamer’. Het is er lekker warm, maar niet heet. U geniet er van een spa-ervaring op luxe marmer, dat u mee terug neemt naar een tijd van pure ontspanning.

Verder kunt u bijvoorbeeld plaatsnemen in de kruidentempel, rond de opgietemmer in het midden van de ruimte. Of ontspan lichaam en geest in de stoomcabine. Er valt een dag lang van alles te ontdekken bij ons in de spa.

Whirlpools en een ijskoude iglo

Zelfs naast alle verschillende sauna’s valt er tijdens een spa-dag in Ridderrode nog veel meer te ontdekken. Wat dacht u van de baden en douches, met bijvoorbeeld een whirlpool voor binnen én voor buiten? Er is zelfs een ijskoude iglo beschikbaar, om het afweersysteem van uw lichaam een boost te geven.

Kom helemaal tot rust

Sauna en spa Ridderrode heeft meerdere rustruimtes, om even bij te komen of gezellig bij te praten. Verken bijvoorbeeld de woonkamer, met comfortabele fauteuils en heerlijk zachte sofa’s. Of reis in gedachten mee naar Ibiza, waar u zich kunt laten kussen door de fijne warmte van de zon. 

Ontdek de Thaise stilteruimte waar rust aanvoelt als het meest waardevolle souvenir. En reis door naar Indonesië, om heerlijk weg te dromen. Zodra u weer ontwaakt lijkt het net alsof u heel even echt ver weg bent geweest.

Goed voorbereid op een fijn spa-bezoek

Bezoekt u onze spa en is de vorige keer alweer even geleden? Of komt u zelfs voor het eerst? Met een paar praktische tips maakt u er een heerlijke dag van.

Drink altijd voldoende, als u onze spa bezoekt. Drink vooraf en blijf ook tijdens de dag voldoende drinken. Hydratatie is heel belangrijk, vooral in combinatie met de behandelingen die er bij ons beschikbaar zijn. Vermijd aan de andere kant alcohol of een zware maaltijd, vooral als u een (massage)behandeling heeft geboekt. Dan geniet u optimaal van ons aanbod.

Tijdens een dag bij ons in de spa is het belangrijk om voldoende te blijven bewegen, ook al is het maar licht. Dat bevordert de bloedcirculatie, waardoor u meer merkt van de fijne spa-ervaring. Vanzelfsprekend kunt u dat afwisselen met momenten van stilte en meditatie bij ons in de spa.

Tip: bij Ridderrode houden we van rust, stilte en ontspanning. Daarom geniet u altijd in alle rust en ruimte van een dagje bij ons in de spa.

De essentiële oliën en aroma’s die we gebruiken tijdens de behandelingen zijn verkrijgbaar, zodat u hier ook thuis gebruik van kunt maken. Herbeleef op die manier uw dag in de spa, om weer even na te genieten van die heerlijke momenten.

Veelgestelde vragen over onze spa

 • Wat moet ik meenemen naar de spa?
  Neem voor een dag in onze spa Ridderrode een grote (bad)handdoek mee, die groot genoeg is voor uw lichaam. Draag op de momenten buiten de sauna’s een badjas, bijvoorbeeld in het restaurant.
 • Wat waarderen anderen aan de spa?
  Onze gasten komen bij ons een dag ontspannen, genieten en herstellen. Dankzij de warmte, rust en het comfort geniet u van een heerlijke dag voor uzelf. Dankzij 8 verschillende sauna’s, de massages en andere behandelingen en de schitterende locatie beleeft u een heerlijke dag waarbij stress geen plek kent.
 • Wat maakt Ridderrode bijzonder?
  U vindt ons in de bosrijke duinen in Santpoort-Zuid, dichtbij Haarlem. Naast de ruïnes van kasteel Brederode geniet u in stijl, luxe en comfort van een fijne dag in de spa. We beperken het aantal gasten dat we per dag toelaten, zodat er altijd voldoende ruimte is om hiervan te genieten.
 • Wat kan ik verwachten van de spa?
  Bekijk onze sfeerimpressie om een beeld te krijgen bij onze Ridderrode spa. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden. 
 • Wat kost de spa?
  Reserveer online uw tickets voor onze spa en bekijk de prijs per persoon. Of boek de complete arrangementen, die ook goed geschikt zijn als cadeau.