Layer 1
Stap in een wellnesswereld vol verhalen Sauna Ridderrode is ontworpen door liefhebbers, en dat voel je

Eerste keer sauna

Ben u nog nooit eerder naar een sauna geweest en wilt u dit binnenkort voor het eerst gaan doen? Een eerste keer sauna is toch vaak een beetje spannend. Zorg er daarom voor dat u goed bent voorbereid. Lees hieronder onze tips. Heeft u tijdens uw bezoek aan onze sauna vragen, dan kun u altijd terecht bij ons vakbekwame personeel.

Rustig opbouwen

Wij raden u aan om bij uw eerste keer sauna bezoek stap voor stap op te bouwen. In het begin is het belangrijk langzaam en uitgebreid op te warmen en aan het einde van een saunagang goed af te koelen. Ga dan ook niet gelijk naar de aller heetste sauna. U kunt bij uw eerste sauna bezoek het best beginnen met een sauna met de laagste temperatuur. Dit is bij ons de Caldarium (35 °C). Als deze sauna u goed bevalt kunt u naar een wat warmere sauna. U vindt de temperaturen van onze sauna’s boven of naast de deur van de sauna.

Nadat u een sauna heeft bezocht is het belangrijk uw lichaamstempratuur terug te brengen naar de normale temperatuur van ± 37°. Dit doet u door net zolang af te koelen, als u bent opgewarmd. Heeft u 15 minuten in de sauna, stoombad of whirlpool gezeten, dan neemt u 15 minuten de tijd om af te koelen. U loopt een rondje buiten, spoelt u af met koud water, u dompelt u onder in het koude dompelbad en sluit af met een aantal baantjes in het zwembad.

Bekijk ook onze tips 'wat meenemen naar een sauna'