Infraroodsauna's


Werking en voordelen van infraroodcabines


De werking van infraroodcabines is gebaseerd op de infrarood stralingswarmte, die wordt opgewekt in de hiervoor speciaal geproduceerde infrarood elementen. Deze warmte kan zonder tussenkomst van de lucht op het lichaam worden overgebracht.
De lucht hoeft niet eerst te worden opgewarmd, zoals dat bij een traditionele sauna wel het geval is.Infraroodcabines werken met dieptewarmte: de infraroodwarmte dringt tot maar liefst 4 mm diepte de huid in. Hierdoor draagt deze sauna bij aan het effectiever afvoeren van toxische afvalstoffen uit het lichaam, zoals bijvoorbeeld zware metalen. Daarbij zult u in infraroodcabines bij een lagere temperatuur al aanzienlijk meer transpireren. Bovendien is het inademen van koelere lucht voor sommige mensen aangenamer.

Afvallen met de infraroodcabines
Door veel te transpireren ontstaat ook een hogere verbranding van calorie├źn, hetgeen bij regelmatig gebruik van infraroodcabines leidt tot gewichtsverlies. Een simpele manier om af te vallen!

Stress en vermoeidheid
Door een totale ontspanning van het lichaam tijdens een cyclus in infraroodcabines, zal ook de geest zich ontspannen. Hierdoor zijn infraroodcabines een belangrijk hulpmiddel bij de bestrijding van stress en vermoeidheid.

Lagere Luchtvochtigheid
Doordat infraroodcabines hun werk doen bij een normale luchtvochtigheid zijn zij ook uitermate geschikt voor mensen met hartritmestoornissen of carapati├źnten.

Sauna Thermen Ridderrode heeft de beschikking over twee verschillende infraroodcabines. Een zogenaamde korte golf Laconium infraroodcabine binnen en een lange golf infraroodcabine buiten.

Lekker ontspannen

Lekker ontspannen